מהי ההגדרה של תאונות עבודה ומה עושים במצב כזה?

הגעתם לעוד יום בעבודה אך במהלכו עברתם תאונה שהובילה לפציעה משמעותית, כזו שלא מאפשרת להמשיך לבוא לעבודה ושמצריכה לקבל טיפול רפואי? מאוד ייתכן שאתם מדברים על תאונת עבודה. אם זהו אכן המקרה, חשוב לדעת שמגיעות לכם לא מעט זכויות ובין היתר גם פיצויים כספיים. כיצד אם כן החוק מגדיר תאונת עבודה, מהי המשמעות מבחינתכם אם התאונה התרחשה בדרך חזרה הביתה (או בעת הפסקת הצהריים), כיצד רצוי להתנהל ואף למי כדאי לפנות כדי להתייעץ ולהניע מהלכים? כל מה שאתם כעובדים מהשורה צרכים לדעת בנושא מחכה לכם כאן!

מהי תאונת עבודה?

ראשית ראוי להבין שהחוק מגדיר תאונת עבודה באופן הבא: תאונה שהתרחשה תוך כדי ובעקבות העבודה, כולל בדרך אל העבודה ובדרך חזור ממקום העבודה. מעבר לכך, יש מקרים נוספים שנכללים תחת ההגדרה, ואף מקרים שיותר קשה להכריע לגביהם. כך למשל מקרה של תאונת עבודה יכול להיחשב גם אם נפגעתם בדרך לאסוף כריך בהפסקת הצהריים, גם אם פרקתם כתף כשהייתם בדרך למקום העבודה ובדרך עצרתם לשים את הילד בגן, גם אם השתתפתם ביום כיף מטעם העבודה ובעקבותיו נפצעתם, גם אם סובלים מ"מחלת מקצוע" (כגון פגיעה בשמיעה בעקבות התנאים במקום העבודה) וכדומה. אי לכך אם מתלבטים, בהחלט יש טעם להתייעץ עם איש מקצוע – עורך דין. מדוע? ניתן להרוויח פיצויים מאוד גבוהים.

 את מי תובעים?

אחד מהדברים שיותר חשוב לדעת לאחר שעוברים תאונת עבודה, הוא את מי ניתן לתבוע. כאן נציין שראשית כל ביטוח לאומי נכנס למשוואה. מי שעבר תאונת עבודה צריך להתנהל מולו, וזאת כדי לקבל דמי פגיעה. מדובר בסכום שמועבר בגין הוצאות רפואיות והפסדים שנובעים בשל היעדרות ממושכת ממקום העבודה. דמי הפגיעה משולמים עבור מקסימום 13 שבועות, ואם נזקקים לתמיכה מעבר לכך, יש לבחון כיצד משיגים גמלת נכות, אם זה רלוונטי. בנוסף, אם מדובר בתאונת עבודה שהיא תוצאה ישירה של התרשלות מצד המעסיק, ניתן לתבוע גם אותו, וכיוון שרוב הסיכויים שלמעסיק יש ביטוח שמגן מפני תביעות נזיקין, נדרשים לפעול מול אותה חברת ביטוח. מסקנה? ניתן לקבל פיצויים כפולים, אך גם נדרשים לפעול באופן כפול – לתבוע כל גוף בנפרד.

 

 

חשיבותו של ייצוג מקצועי

לכאורה החוק בצד של העובד, אך בפועל לא ביטוח לאומי ולא הביטוח הפרטי ממהרים להעביר פיצויים. על מנת להימנע מהעברת תשלומים עשויים לנסות לומר שהתאונה התרחשה עקב פעילות רשלנית, או בשל פעילות שסטתה מההוראה של המעסיק. כיצד אם כן ניתן להתמודד מול שורה של האשמות? ייצוג מקצועי מהווה את הדרך הבטוחה ביותר להשיג צדק (ולהגדיל את גובה הפיצוי). עורך דין שבקיא בתחום יידע להצביע על תקדימים, יידע כיצד להנחות את העובד, יידע מה לומר וכיצד להתנהל, יידע כיצד להיתמך בסעיפי חוק רלוונטיים ובאופן כללי יידע עם אלו נתונים ניתן לעבוד וכיצד נכון וראוי להתמודד מול שורה של טענות.

האם עדיף לייצג את עצמכם?

היו בטוחים שברגע שתנסו להפעיל את הביטוחים השונים, תיתקלו בקשיים רבים, ואף חוקרים עשויים לבחון את מצבכם. כל זאת מוביל למסקנה יחידה: ברגע שמתעורר מקרה שלדעתכם נוגע לתאונת עבודה, מוטב לפנות אל עורך דין תאונות עבודה. עורך הדין יסביר מהם הסיכויים, יסביר לאלו פיצויים הגיוני לצפות, יסביר על אופי ההתנהלות אל מול החקירה הנגדית, יסביר מהם השלבים השונים וכדומה. לבסוף נחדד שבהחלט ניתן להתמודד מול ביטוח לאומי ללא ייצוג משפטי ואף ניתן לתבוע את חברת הביטוח של המעסיק באופן עצמאי. מצד שני, כאשר פועלים לבד אין לצפות להשיג את אותם סכומים, ואף יש סבירות גבוהה שתישברו באמצע, רק כי טענה כזו או אחרת תצליח להוציא את הרוח מהמפרשים.

השארת תגובה