האם מתח נפשי בעבודה עלול לגרום לסבוריאה?

עבודה בהייטק עשויה להוביל למתח נפשי רב, שעלול לגרום לתופעות פיזיולוגיות ומחלות עור כמו סבוריאה. מה התסמינים של סבוריאה? מתי צריך לגשת לרופא, ומהן דרכי הטיפול במחלה זו? איך חרדה מתמשכת עשויה להגביר מחלות עור, ובפרט סבוריאה? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

מה זה סבוריאה?

סבוריאה הינה מחלת עור כרונית שגורמת בין היתר לקשקשים ואדמת בעיקר בעור הפנים. זו אינה מחלה מסוכנת, אך לעיתים היא גורמת לתסכול הן מבחינה אסתטית והן בשל תחושת הגירוד, שעלולה להתפתח לפצעים וצלקות בעור. הסבוריאה אינה מסוכנת, אך התסמינים שלה דומים למחלות עור אחרות שרמת הסיכון שלהן גבוהה, לכן חשוב להיבדק כדי לשלול מחלות אחרות ולהעניק את הטיפול המותאם והטוב ביותר לטיפול בבעיה. לעיתים כמות הקשקשים תהיה גבוהה ותגרום לאי-נוחות, אך תוכלו למצוא מידע על קשקשים במגזין בולדינג וטיפים כיצד לטפל בהם.

מה הקשר בין סבוריאה בקרקפת לבין לחץ?

התסמינים של הסבוריאה לא קבועים, ועלולים להחמיר בעונות שונות, בעקבות שינויים הורמונליים או מתח נפשי. מחלות עור רבות פורצות או מתגברות בעת מתח ולחץ נפשי; מצבים נפשיים עלולים לערער את מערכת החיסון ולגרום לגוף לתקוף את עצמו וכבר נוצרת הסבוריאה. בעת לחץ נפשי מתמשך הדופק עולה ויש עליה בלחץ הדם, מה  שגורם להפרשת הורמונים שונים שגורמים להתפרצות המחלה, גרד ואדמומיות בפנים והופעת קשקשים.

דרכי טיפול טבעיות בסבוריאה

היום יש תכשירים ושמפו לטיפול בסבוריאה, אך אפשר להקל ואף למנוע סבוריאה בדרכים טבעיות, כאשר רובן קשורות להורדת רמות הלחץ והחרדה שעלולות להתגבר בשל לחץ מתמשך, תאונת עבודה או אירוע טראומתי אחר. חשוב לדעת כי הטיפולים הקיימים לא מרפאים לחלוטין את המחלה, ולעיתים יש צורך בטיפול חוזר או מתמשך כאמצעי מניעה:

 

 

  • יוגה ומדיטציה – התרגול מאפשר לגוף להרפות, להתרכז בנשימה ולהגיע למצב נפשי מאוזן.
  • דמיון מודרך – דמיון מודרך עשוי לאזן את לחץ הדם ולהפחית מתחים, זאת בזכות יכולתו של המוח להקשיב לסיפור ולהעביר אלינו את התחושות הנעימות שאנו חווים.
  • שעות שינה קבועות – כדי לתת לגוף לרפא את עצמו, חשוב שהוא יקבל את זמן המנוחה שהוא צריך. מומלץ לישון לפחות 7 שעות בלילה, כדי להפיג את תחושת העייפות וכן את התסכול והלחץ שהיא מביאה.
  • טיפול רגשי – אפשר לקבל תמיכה נוספת באמצעות פניה לאיש מקצוע, פסיכולוג או עובדת סוציאלית, שיוכלו לסייע לכם לעבד את החוויה שאתם עוברים ולתת כלים להתמודדות עם לחץ וחרדה.
  • טיפול ברפואה סיניתדיקור סיני, טיפול בצמחי מרפא ושיטות טיפוליות נוספות מהרפואה הסינית, יכולות לסייע להרגיע את הנפש ולמנוע דלקות.
  • תוספי מזון – נטילת תוספי מזון המכילים ויטמינים עשויה לעכב את התפתחות הסבוריאה.
  • איזון תזונתי – בניית תפריט יומי, בליווי איש מקצוע, כדי להוסיף מאכלים שתומכים במערכת החיסון ועשויים להקל את תסמיני הסבוריאה.

לסיכום

סבוריאה הינה מחלת עור, המסווגת כדלקת בעור, הגורמת לגרד ואדמומיות בפנים וכן להופעת קשקשים בשיער. זו יכולה להיות תופעה לא נעימה, והיא נגרמת בעיקר בשל לחץ וחרדה. ניתן להקל על תסמיני הסבוריאה בעזרת משחה ייעודית, אך ניתן להשתמש בדרכים טבעיות כדי להקל על הלחץ והסימפטומים של סבוריאה, כמו מדיטציה ודמיון מודרך, התאמת שעות השינה, איזון התפריט היומי וכן פנייה לטיפולים של הרפואה הסינית.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

השארת תגובה