הגאדג'ט הכי חם ב-2021 – איך לבחור אוזניות אלחוטיות שוות במיוחד?

אולי כבר שכחנו, אבל ממש לא מזמן, פסגת הטכנולוגיה במוזיקה היו טייפ קסטות גדול או פטיפון משובח. כמה שהתקדמנו מאז! הכול הרבה יותר קומפקטי ונייד. מוותרים אפילו על החוטים! כיום, אוזניות הפכו לפריט חובה בתחום השמע ומגמת האלחוט מתבטאת גם בהן. כמובן, אוזניות משמשות לא רק עבור שמיעת מוזיקה אלא גם לביצוע שיחות טלפון ועוד. אלה כמה טיפים לבחירת אוזניות אלחוטיות משובחות, בדגש על אוזניות מהסוגים true wireless ו-over ear:

מוצר פשוט, יכולות מתוחכמות

אוזניות הן לכאורה מוצר פשוט יחסית. בפועל, באוזניות המודרניות מושקעים משאבי פיתוח רבים והן מהוות מוצרים מתוחכמים למדי. ברכישת אוזניות אלחוטיות מומלצות של מותג מוכר, אתם רוכשים למעשה אוסף טכנולוגיות מתקדמות, בפורמט קומפקטי ומעוצב. מעשית, אתם נהנים מאוסף מרשים של יכולות שימושיות, אשר זמינות בנוחות ותוך התחשבות בשיקולי ארגונומיה וכמובן איכות שמע מיטבית.

אוזניות true wireless

אוזניות true wireless הן אוזניות אלחוטיות, שאין בהן את החוט שמחבר בין שתי האוזניות. כתוצאה מעיצוב זה, אוזניות אלה עשויות להיות מעט גדולות מהרגיל. זאת, משום שכל האלקטרוניקה צריכה להיכלל בשני החלקים שלהן. כלומר, אי אפשר להשתמש בחוט המקשר לחלק מהמטרות. כך שיש לקחת זאת בחשבון מהיבט הנוחות. כאשר אין חוט מחבר בין האוזניות, הן גם נוטות יותר ללכת לאיבוד. כאן באה לעזרתכם אפשרות מעניינת, שכדאי לבדוק אם היא זמינה לגבי המוצר: יכולת איתור אוזניה שהלכה לאיבוד, באמצעות אפליקציה.

אוזניות over ear

over ear הוא כינוי נפוץ, לאוזניות אשר מכסות את האוזן כולה. אוזניות אלה הן מהכבדות ביותר בשוק, היבט שחשוב לקחת בחשבון. זאת, לאור שיקולי גודל, משקל ונוחות. מבחינת נוחות, דווקא אוזניות גדולות יותר עשויות להתלבש על האוזן באופן יותר נוח. עוד היבט חשוב, שמשלים את הנוחות, הוא יכולות ההתאמה של המוצר. זאת, כולל כוסות אוזן מסתובבות, אשר מאפשרות להשמיע מוזיקה גם לסביבתכם.

הגאדג'ט הכי חם ב-2021 - איך לבחור אוזניות אלחוטיות שוות במיוחד?

עוד נקודות מפתח

מלבד היבטים אלה, בבחירת אוזניות אלחוטיות כדאי לשים לב לנקודות הבאות:

  • איכות השמע – איכות השמע היא דבר סובייקטיבי במידה רבה, שדורש פשוט לנסות. אך תוכלו לבדוק נקודות טכניות מסוימות בהקשר זה במהירות, בהן תמיכה בסטריאו (באמצעות תקן A2DP) וכן את טווח התדרים.
  • נוחות – עניין אינדיבידואלי, אך חשוב. עד כמה נוח מרגישה האוזנייה? האם היא ממשיכה לספק תחושה נוחה כזו, גם לאורך זמן?
  • מיקרופון מובנה.
  • טווח שידור – Class 1= עד 100 מטר. Class 2= עד 10 מטר.
  • הסוללה – כמה זמן לוקח להטעין אותה?
  • צמצום רעשים – תכונה שימושית, כאשר נמצאים בסביבה רועשת. הצמצום עשוי לנבוע משני מקורות עיקריים. האחד – מבנה האוזנייה. השני – אופן פעולתה ("סינון אקטיבי". active noise cancellation או ANC). צמצום רעשים אף מאפשר להמשיך להשתמש באוזניות ברמת ווליום רגילה, דבר שהוא גם בריא יותר וגם חוסך במשאבי הסוללה.
  • אפשרויות השליטה המובנות – כמו שליטה על שיחות ועל הווליום.
  • נקודות טכניות חשובות נוספות – כמו כן, כדאי לשים לב לגרסת הבלוטות', הספק האוזניות (ב-mW), מארז טעינה נייד ועמידות למים ולזיעה.

לסיכום

true wireless ו-over ear הם מעין סוגים משלימים של אוזניות. האחד נייד ככל הניתן והשני מנצל באופן מיטבי את מה שניתן לעשות עם אוזניה בנפח גדול. בבחירת אוזניות כאלה, כדאי לקחת בחשבון את הנקודות שפירטנו כאן ובכלל להתעמק במפרט, של כל מוצר בפני עצמו.

השארת תגובה