לא יודעים להבחין אם אתם סובלים מלקות למידה או קשיי למידה? כך נבדיל

בשנים האחרונות המודעות ללקות למידה וקשיי למידה עלו באופן משמעותי, וזאת לאור נתונים שמתפרסמים מטעם משרד החינוך לגבי הזינוק במספר האבחונים של תלמידים המאובחנים עם לקות למידה או קשיי למידה. למעשה, רבים נוטים לחשוב כי מדובר באותו קושי, אולם מדובר בטעות. אם אתם מתמודדים עם קשיים בתחום הלימודים, חשוב לבצע הבחנה בין שתי התופעות מתוך מטרה להבין לעומק מהן ההשלכות וכיצד ניתן לאבחן ולטפל, כל זאת מתוך מטרה ליצור מערך שיאפשר לכם להגשים את הפוטנציאל הגלום בכם. בשביל לסייע, להלן כל המידע שבעזרתו תוכלו להבדיל קשיי למידה לבין קשיי למידה.

מהי לקות למידה?

השאלה מהי לקות למידה נחשבת לאחת השאלות הנפוצות במנוע החיפוש של גוגל, ולא בכדי. לקות למידה משפיעה באופן ממשי על תהליך הלמידה והשינון כמו גם מקשה על היכולת להתמודד באופן עצמאי עם חיי היום יום, וזאת למרות שמבוגרים כמו גם ילדים שמאובחנים עם לקות למידה הם בעלי מנת משכל גבוהה. מדובר בהפרעה נוירו-התפתחותית אשר מפריעה ליצור מיומנות ברמה המצופה ביחס לגיל, ועל כן רבים מאלו שמאובחנים עם לקות למידה סובלים גם מדימוי וביטחון עצמי כתוצאה מחוסר היכולת לבטא את היכולות שלהם במסגרת הלימודים אך גם בחיים הפרטיים.

מהם קשיי למידה?

קשיי למידה הם למעשה קשת רחבה של אתגרים עמם מתמודדים ילדים ומבוגרים בתחום הקריאה, חישוב או כתיבה. שלושת התופעות הנפוצות ביותר בתחום של קשיי למידה הם דיסלקציה שמגיעה לידי ביטוי בקושי לבצע חישובים פשוטים ומורכבים כאחד, דיסגרפיה שמגיע לידי ביטוי בקושי בכתיבה וכן דיסלקציה שמגיעה לידי ביטוי בקושי לקריאה. נוסף לכך, קשיי למידה יכולים להגיע לידי ביטוי בהבנת הנשמע כמו גם היגיון מתמטי. הסיבות לקשיי למידה כוללות בין היתר גורמים סביבתיים, קשיי התנהגות כמו גם קשיים רגשיים וכן ליקוי קוגניטיבי. צוותים חינוכיים מנוסים יכולים לעלות על הקושי כבר בגילאים צעירים מאוד ואפילו בגיל הילדות, אולם ללא הכשרה מתאימה היעדר ההנחיות והתאמה מדויקת לצרכים של התלמיד, האתגרים הופכים לקשים יותר ועל כן מגיעים לידי ביטוי גם בבעיות התנהגות.

לא יודעים להבחין אם אתם סובלים מלקות למידה או קשיי למידה? כך נבדיל

כיצד מטפלים בלקות למידה וקשיי למידה?

הטיפול בלקות למידה מתחיל קודם כל באבחון מקצועי המתבצע באמצעות מכון אשר הוסמך לבצע את תהליך האבחון שבסופו ניתן להבין האם מדובר בלקות למידה או שמא קשיי למידה. חשוב לציין בנקודה זו כי רבים מאלו שסובלים מקשיי למידה או לקות למידה מצליחים לסיים את הלימודים בהצלחה כמו גם  להשתלב בלימודים באקדמיה, כחלק מהקלות שאותן מקבלים במסגרת האבחון, וזאת בהתאם לסוג הלקות. קבלת ידע עדכני דרך מאמרים, ספרים, מדריכים כמו גם מטפלים מהווה דרך מצוינת ליצירה של מערך תומך שיוביל למימוש הפוטנציאל ויצירה של מערך תומך שדרכו ניתן יהיה להגיע להישגים מצוינים, וזאת למרות הלקות או הקשיים. בתחום של קשיי למידה טיפול רגשי יכול לסייע מאוד, לצד יצירת מערך תומך במסגרת המשפחתית כמו גם החינוכית.

לסיכום

אבחון המתבצע באמצעות מכון מקצועי כמו מכון חיבורים יכול לפתור לכם את החידה ואת ההתלבטות האם אתם סובלים מלקות למידה או קשיי למידה. ככל שמקדימים ומבצעים את האבחון בזמן, כך ניתן למנוע לא מעט בעיות שמגיעות לידי ביטוי לא רק בתחום של הלימודים אלא גם בחיים הפרטיים. לאור המודעות הגבוהה לנושא, הבושה בכל הקשור לאבחון הוסרה, בייחוד לאור העובדה כי כיום רבים מבינים כי לקות או קשיי למידה הן אומנם אתגר אך כזה שמאפשר לפרוץ קדימה – ולהצליח.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

השארת תגובה