ישנו מיתוס רווח למדי שאומר שתאונות עבודה המתרחשות במהלך העבודה עצמה או בדרך אליה הן נחלתם של עובדי כפיים בלבד העוסקים בעבודות פיזיות. נכון, כאשר העבודה היא פיזית ובמיוחד כשהיא מתרחשת בסביבות מסוכנות, הסיכוי לתאונות עבודה גובר, אבל המציאות מראה לנו פעם אחר פעם שזה ממש לא משהו שקורה אך ורק במצבים הללו. למעשה, מתברר כי עובדי תעשיית הדיגיטל שהולכת וגדלה באופן מגמתי בכל שנה, סובלים באחוזים גבוהים יותר מתאונות עבודה במהלך שגרת העבודה שלהם בהשוואה לענפים אחרים. למה זה קורה בכלל ומה אפשר לעשות אם זה קרה גם לכם? הנה כמה דברים שחשוב בהחלט לדעת על התופעה אם גם אתם חלק מתעשיית הדיגיטל בארץ.
סביבות עבודה לא נאותות
בראש ובראשונה חשוב לדבר על סביבות עבודה עם תנאים לא נאותים שהן נפוצות במיוחד בתעשיית הדיגיטל. נכון, מרבית מקומות העבודה ובמיוחד המשרדים הגדולים והמובילים בארץ הם בכלל לא כאלה, אבל יש לא מעט משרדים קטנים ובמיוחד מקומות עבודה חדשים שכלל לא מבינים את החשיבות של סביבת עבודה בטוחה ותקינה. אם תנסו לבקש מידע מעורכי דין מוסמכים בנושא תאונות עבודה, תגלו שאחוז גבוה ביותר של התאונות הללו התרחשו בגלל ליקוי כלשהו בסביבת העבודה. כשמדברים על תעשיית הדיגיטל זה יכול להיות מקרה של כיסאות לא תקינים שנשברו במהלך הישיבה עליהם, שקעים חשמליים חשופים, מדרגות לא תקינות בבניין ועוד שלל סיבות שונות ומגוונות שבהחלט עשויות להביא לתאונות לא נעימות. חשוב בהחלט לדעת שכאשר תאונה מתרחשת מהסיבה הזאת, ובמיוחד כאשר מצליחים להוכיח את הקשר הישיר בין הליקוי לתאונה, ניתן לקבל לא מעט פיצויים. על כן, אם גם לכם קרתה תאונה כזאת אנו בהחלט ממליצים להיוועץ באנשי מקצוע מתחום המשפט בפרט מתחום תאונות העבודה ולבדוק את ההיתכנות והכדאיות להגשת תביעה.
תאונות בדרך לעבודה
זה לא משנה אם אתם הולכים וחוזרים בכל יום לעבודה ברגל, נוסעים ברכב הפרטי שלכם או נעזרים דווקא בתחבורה ציבורית – חשוב שתדעו שאם מתרחשת תאונה בזמן הזה היא תחשב לתאונות עבודה לכל דבר ועניין, שכן גם ההגעה עצמה למקום העבודה נחשבת כחלק משגרת העבודה. כשמסתכלים על תעשיית הדיגיטל רואים כי הרבה מאד מקומות עבודה נמצאים באזורי תעשייה או פארקי הייטק מסוגים שונים, ומדובר בהחלט בסביבות בהן מתרחשות תאונות בתדירות גבוהה יותר. אם נפגעתם בתאונה כלשהי בדרך לעבודה חשוב בהחלט לבדוק גם במקרה הזה את הזכויות שלכם מול עורך דין מקצועי שמגיע מהתחום.
סיכון שבמקצוע
כאמור, נהוג לחשוב שסיכונים מקצועיים זה משהו שמגיע רק עם עבודות כפיים פיזיות, אבל ברור לגמרי שזה ממש לא כך. עובדי תחום הדיגיטל חשופים גם הם לסיכונים רבים בגלל אופי העבודה שלהם. מה למשל? ובכן, בעיות עיניים וקשיים בראייה הם נפוצים ביותר אצל מי שמבלה שעות ארוכות מול המסך, מחלות מפרקים, דלקות וכאבים בידיים הם נפוצים אחרי שנים ארוכות של שימוש בעכבר ובמקלדת וכמובן שיש לא מעט בעיות של פריצות דיסק וכאבי גב אחרי ישיבה ממושכת.
נכון, לא כל מצב כזה מוגדר באופן אוטומטי כתאונת עבודה, אבל ישנם בהחלט מקרים בהם הבעיות הרפואיות הללו אכן יוגדרו כתאונות עבודה, מה שאומר שניתן לקבל פיצויים וזכויות שונות בגינם.
על כן, בכל מקרה של בעיה רפואית שמתרחשת במקום העבודה שלכם או בגלל אופי העבודה שלכם, אל תהססו וגשו בהקדם לייעוץ עם גורם משפטי מוסמך למיצוי הזכויות שלכם.