יש בעלי אתרים, שלא משנה להם כל כך הפלטפורמה עליה נמצא האתר. הם עשויים להקים אותו עם שירות WYSIWYG נוסח Wix, ולהניח לחברת Wix לנהל את מה שקורה מאחורי הקלעים. אחרים, מעוניינים בשליטה רבה יותר על המתרחש בשכבות התחתונות יותר של המערכת. במצב כזה, השליטה המרבית היא ברכישת שרת לפי צרכיך, מיקומו בתוך מבנה של העסק, הגדרתו וניהולו בידי עובדי העסק. אלא שלא לכל עסק יש את הזמן, הידע, העובדים, התקציב או הרצון לעסוק בהיבטים טכניים אלה. פתרון ביניים מעניין, הוא VPS.
Virtual Private Server
חשוב לציין כי VPS הוא פתרון שמהווה שרת "וירטואלי", על גבי שרת פיזי, של ספק שירות מרוחק ("בענן"). שרת כזה, מפשט רכישת וניהול תשתיות מחשוב ואת הסיכונים שכרוכים בכך. כמו כל שרת וירטואלי, גם שרת וירטואלי לאירוח אתרים מספק גמישות רבה, מאחר שכל ההגדרות שלו מבוצעות בתוכנה ולא בחומרה. זאת, בדומה לשלט טלביזיה ניתן לתכנות, בשונה מכפתורי בחירת ערוצים קבועים, שהיו פעם על טלביזיות ישנות. הוירטואליזציה גם מסייעת להפוך את הניהול למהיר וקל מהרגיל.
עוד יתרונות
מאחר שמדובר בשירות ולא ברכישת שרת פיזי, יש אפשרות של תשלום רק כל עוד משתמשים בכך, בהתאם להיקף השימוש ובאופן מדויק לפי המשאבים שנצרכו. בפועל, זה עשוי להיות שונה מעט – הספק עשוי להציע חבילות שונות שמהן תצטרך לבחור. אבל השורה התחתונה היא, שנחסך המצב שבו רוכשים ומתחזקים שרת שנמצא בשימוש חלקי ביחס ליכולותיו או בשימוש רק חלק מהזמן.
VDS
עוד אופציה לצד ה-VPS, די דומה לה, היא Virtual Dedicated Server (VDS). השרת הוירטואלי שלך יפעל על אותו שרת פיזי, יחד עם שרתים וירטואליים נוספים, של לקוחות אחרים. VDS מאפשר לעשות זאת, תוך הבטחת אספקת משאבים מוגדרים שנדרשים, לכל אחד מהם.
ספק חיצוני
להוצאת פעילות חשובה כמו אתר עסקי לשליטה פיזית של ספק חיצוני, יש יתרונות וחסרונות וכדאי להיות מודעים להם. מצד היתרונות, אין צורך לתחזק פיזית שרת, לספק לו חשמל (והגנה למקרי קפיצות מתח והפסקות חשמל) ולשמור עליו מגנבים, הצפות, רעידות אדמה ושאר צרות. כל זה – באחריות הספק. תקלות, שדרוגים שנכפים מבחוץ (למשל – עדכון מערכות הפעלה, שהציג יצרן המערכת) וכדומה, הם "כאב ראש" של הספק ולא שלך.
האם מבחינת אבטחה (פיירוול, הגנת המידע שהאתר אוגר ופעולות רכישה שמתבצעות דרכו), מוטב להשאיר את העניינים בידי הספק? זאת כבר שאלה סובייקטיבית, שהתשובה לה תלויה באיכות האבטחה אצל הספק ובמידה בה בוטחים בו, במידה בה יש או אין לכך כבר פתרונות ומומחיות בתוך העסק.
לסיכום
Virtual Private Server הוא אופציה מעניינת עבור עסקים שמקימים אתר אינטרנט וכדאי לבדוק את ההיצע הרב שמוצע כיום בתחום זה.